Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

Splošne informacije

Na podlagi 39. člena Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih in v skladu z določili Pravilnika o strokovni usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom izvaja Zgodovinski arhiv na Ptuju strokovna usposabljanja uslužbencev javnopravnih oseb, ki delajo z dokumentarnim gradivom za preizkus strokovne usposobljenosti ter strokovna izobraževanja za dopolnjevanje in obnavljanje strokovnega znanja, ki so namenjena tistim, ki ta preizkus že imajo.

Delavec, ki dela z dokumentarnim gradivom, mora biti strokovno usposobljen za to delo in imeti najmanj srednjo izobrazbo. Strokovna usposobljenost se izkazuje s potrdilom o opravljenem preizkusu strokovne usposobljenosti po opravljenem strokovnem usposabljanju.

Strokovno usposabljanje kot pripravo na preizkus strokovne usposobljenosti organiziramo enkrat na leto, v pomladanskem terminu (objavljeno na spletni strani pod rubriko Aktualno).

Strokovno izobraževanje za dopolnjevanje in obnavljanje strokovnega znanja organiziramo enkrat na leto, v jesenskem terminu (objavljeno na spletni strani pod rubriko Aktualno).

Usposabljanja in preizkusi ter izobraževanja za dopolnjevanje in obnavljanje strokovnega znanja potekajo na sedežu Zgodovinskega arhiva na Ptuju, Vičava 5, Ptuj.

Cena usposabljanja za preizkus je 60 EUR, cena preizkusa pa 50 EUR  in se poravna na podlagi računa po opravljenem usposabljanju in preizkusu.

Cena strokovnega izobraževanja za dopolnjevanje in obnavljanje strokovnega znanja je 60 EUR in se poravna na podlagi računa po opravljenem usposabljanju.

 

O nas

Zgodovinski arhiv na Ptuju
Vičava 5
2250 Ptuj Slovenija
Tel: +386 (2) 787-97-30

Čitalnica
Tel: +386 (2) 787-97-43

Pisarna za izdajo dokumentov
Tel: +386 (2) 787-97-33

Uradne ure

Pisarna za izdajo dokumentov
  • ponedeljek od 8.00 do 15.00 ure,
  • sreda od 8.00 do 16.00 ure,
  • petek in dan pred praznikom od 8.00 do 13.00 ure.
Čitalnica
  • ponedeljek, torek, četrtek od 8.00 do 15.00 ure.
  • sreda od 8.00 do 16.00 ure,
  • petek in dan pred praznikom, od 8.00 do 14.00 ure.